Настављамо са објашњењима

Драге колегинице и колеге,данас је било много разговора на тему Гугл учионице и стекао сам утисак да је већина успела да отвори нови налог и у оквиру налога макар једну учионицу за неко од својих одељења.Ту долазимо до краја Горановог текста од 05.09.2020. који свима стоји на располагању и не треба га понављати.

Овако изгледа страница налога са више учионица за различита одељења.Бирањем једне од слика улазите у одговарајућу учионицу.

Унутар одговарајуће учионице,у коју још увек нису позвани ученици,бирате одељак People.

Након отварања приказаног прозора,одабраћете обележену сличицу.

У ново поље уписујете једну од адреса о којима је Горан говорио,што је у овом случају било odeljenje_2-2@phsucionica.edu.rs . Затим бирате Invite.

Овим сте упутили позив свим ученицима одељења,што би требало да се заврши учитавањем њихових података,што видите на следећој слици.

После тога сам изабрао одељак Stream у коме сам обавестио ученике о даљим корацима у раду.У одељку Classwork можете постављати наставне материјале.

Наравно,ту је и математички прецизан предлог колегинице Пенке,за оне којима је тако лакше:После отварања одговарајуће учионице видећете Class code на екрану и можете га проследити на Вибер групу одељења,чиме сваки ученик појединачно приступа одељењској учионици.

Срдачан поздрав и срећан рад свима!!!